DJELOVANJE OZONA

Kao jedan od najjačih poznatih oksidansa ozon se koristi u svrhu dezinfekcije i pročišćavanja više od 150 godina.

Ozon se proizvodi pomoću generatora ozona koji aktivira molekule kiseonika iz zraka koji se nalazi u prostoriji. Proizvedeni ozon uništava molekule nečistoća (bakterije, gljivice, viruse, plijesan, spore, grinje i ostale alergene), sve neugodne mirise, prodire u inače teško dostupna mjesta).

Ukoliko se ne potroši u procesu pročišćavanja i dezinfekcije, ozon se vrlo brzo vraća u svoj stabilni oblik, a to je kiseonik. Vrijeme poluraspada ozona se kreće od 20-30 minuta. Nakon isključivanja generatora ozona njegova koncentracija u prostoru brzo opada, a dodatno se ubrzava klasičnim provjetravanjem tretiranog prostora tako da se ljudi relativno brzo mogu vratiti u prostor koji je prečišćen, dezinfikovan, oslobođen svih neugodnih mirisa, osvježen i obogaćen kisikom.

Prostor koji se tretira našim visokim koncentracijama ozona prilikom tretmana, mora biti slobodan od ljudi, životinja i biljaka.

POTPUNO PRIRODNO UZ MAKSIMALNI UČINAK

Upotreba različitih hemikalija dovodi do njihovog isparavanja u prostor. Za razliku od dezodoransa i parfema ozon istinski pročišćava zrak i uklanja neugodne mirise, a svojim biološkim djelovanjem pospješuje zdravlje čovjeka, koncentraciju i raspoloženje.

 • Ozon je prirodni čistač zemlje koji osvježava i regeneriše zrak, vodu i tlo, a zašto ga onda ne koristiti za čišćenje prostora u kojima živimo i radimo? 100% eco friendly, 100 % efikasan!
 • Ozon dokazano uništava sljedeće patogene:
 • bakterije: Bacillus atrophaeus, Bacillus anthracis (Anthrax), Escherichia coli, Salmonella choleraesuis, Methicilin resistant Staphylococcus aureus (MRSA), Pseudomonas aeruginosa, Salmonella typhimurium, Tubercle bacillus, Streptococcus pyogenes, Listeria monocytogenes
 • viruse: virus gripe tipa A, virus ptičje gripe H5N1, virus svinjske gripe H1N1, virus herpesa, virus vaccinia, adenovirus
 • plijesan: Aspergillus niger, Stachybotrys chartarum (crnu plijesan), pri čemu valja napomenuti da Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) smatra da je plijesan uzrok 60% svih alergija!
 • Certifikati

  Certifikat Američke Nacionalne Asocijacije za rad sa visokim koncentracijama ozona i aktivan član iste. Oprema made in USA proizvedena po standardima i procedurama iz ove oblasti.

  Buy Replica Watches and more at the best deals and lowest prices online. Check out products from top-rated brands and sellers at now.

  At https://topswiss.pw the High-Quality replica watches for the best price on fake watch website.

  Best Replica Watches UK Online Store alewatches.co.uk,High-end Grade AAA+ 1:1 Replica Rolex Watches Swiss Made.

  เกมยิงปลา