O OZONU

Ozon ili aktivni kiseonik je najjači prirodni čistač i sredstvo za dezinfekciju koji priroda sama stvara kako bi se pročistila, a najpoznatiji proces prirodnog stvaranja ozona je grmljavinsko nevrijeme. Svježina zraka, koju osjećamo i doživljavamo nakon grmljavine, potiče od velike koncentracije ozona jer dolazi do pročišćavanja i energijom obogaćivanja atmosfere.

Ozon nastaje pretvaranjem dvoatomskog molekula kiseonika u troatomski molekul O3. Ozon je nestabilan gas jer nakon kontakta sa nečistoćom ponovo prelazi u kiseonik. Kiseonik O2 stvaraju biljke u procesu fotosinteze i neophodan je za život na zemlji i što je veća koncentracija kiseonika u zraku zrak je čišći i zdraviji.

Dakle, ozon djeluje kao prirodni čistač. Prilikom kontakta sa česticom neprijatnog mirisa dolazi do reakcija u kojoj neprijatni miris oksidira u bezopasnu supstancu bez mirisa.

To nije proces maskiranja - mirisi se trajno eliminišu.

Ozon takođe djeluje kao prirodni dezinficijus. Ubija većinu bakterija, patogena i virusa, uključujući E-coli i MRSA i ostavlja tretirane prostore higijenski čistim.

Ozon se već dugi niz godina koristi u različitim industrijama u svrhu sanitacije površina i cjevovoda, prečišćavanje sirove vode, tretman vazduha i kontrolu mirisa, tretman otpadnih voda i još mnogo toga. Kao jedan od najsnažnijih oksidanata na svijetu, ozon je efikasan u ovim zadaćama ne ostavljajući bilo kakav ostatak.

Obzirom na njegovu sposobnost da uništava široku listu virusa i bakterija, ozon se pokazao kao najpovoljnija eko tehnologija.

Certifikati

Certifikat Američke Nacionalne Asocijacije za rad sa visokim koncentracijama ozona i aktivan član iste. Oprema made in USA proizvedena po standardima i procedurama iz ove oblasti.
เกมยิงปลา